Leveringspolitikk

Liva Oslo samarbeider med de store internasjonale fraktselskapene DHL og lokale budtjenester som PostNord, noe som gjør at vi kan levere direkte til døren din og stolt tilby faste priser for frakt over hele verden.

Når du har lagt din bestilling og betalingen har blitt bekreftet, kan du forvente at bestillingen din blir sendt innen 3-7 arbeidsdager.

Du vil bli belastet når bestillingen din er lagt, og alle betalinger må verifiseres og godkjennes før de blir sendt. Det kan ta flere dager å behandle betalingene. For å bekjempe svindel kan bestillinger med feilaktig faktureringsinformasjon eller bestillinger som krever ytterligere verifisering, bli forsinket og/eller kansellert.

 

Leveringsprosess

Vi begynner å behandle bestillingen din umiddelbart, så vi kan ikke gjøre endringer i en bestilling etter at den er lagt (inkludert endringer av adresse). Vi sender kun til den adressen du oppgir ved utsjekking. Du vil kun bli belastet for de sendte varene, sammen med gjeldende frakt- og skattesatser.

Når bestillingen din er sendt, vil du motta en e-postbekreftelse om at den er sendt.

Vi sender kun på hverdager og ikke på lørdager eller helligdager.

For bestillinger med flere varer kan produktene sendes separat og mottas på ulike datoer på grunn av forskjeller i produksjonspartnerens plassering.

 

Leveranser

Når du har lagt bestillingen din og betalingen er bekreftet, kan du forvente at bestillingen din blir sendt innen 3-7 arbeidsdager.

*Merk: De ovennevnte dagene er kun estimater for arbeidsdager. Vi gjør alt vi kan for å sikre at bestillingen din blir levert i tide, men Liva Oslo kan ikke holdes ansvarlig for forhold utenfor vår kontroll, som posttjenesten, helligdager, dårlig vær, arbeidskonflikter, protester osv. Disse forstyrrelsene kan forårsake forsinkelser utover våre opprinnelige leveringsestimater.

 

Den beregnede leveringstiden er overskredet, hvor er bestillingen min?

I 99% av tilfellene blir bestillingen levert innen den beregnede leveringstiden. Dessverre kan det av og til skje forsinkelser i leveringsprosessen. Du kan følge statusen til bestillingen din ved hjelp av sporingsnummeret du fikk via e-post.

Har du ikke mottatt noe etter 3 dager etter den forventede leveringstiden? Kontakt oss på info@liva-oslo.com.

 

Jeg er ikke fornøyd med bestillingen min, hva gjør jeg videre?

Er du ikke fornøyd med bestillingen din? Vi beklager dette og ønsker å høre hva vi kan gjøre for å kompensere deg. Send en e-post til info@liva-oslo.com, så skal vi se hvordan vi best kan løse problemet.

Vennligst sjekk at all fraktinformasjon er korrekt. Hvis det er noen feilinformasjon, må vi kontakte deg. Dette kan føre til forsinket leveringstid. Forsinkelser kan også skyldes transittprosessen.

 

Tilbakemelding

Vi ønsker å høre din tilbakemelding, spørsmål eller eventuelle problemer. Vennligst send en e-post til info@liva-oslo.com og fortell oss hva du synes. Vi tar tilbakemeldingene dine på alvor og streber alltid etter å forbedre oss.